Campanya de Prevenció i Detecció de la Leishmaniosi

PERQUÈ PREVENIR A TEMPS ÉS A LES TEVES MANS

Per disminuir el risc de patir una leishmaniosi és imprescindible una bona prevenció durant tot l’any. Detectar la leishmània a temps pot salvar o allargar la vida de la teva mascota.

A Dispensari Veterinari des de fa 10 anys t’ajudem a controlar i detectar a temps aquest greu problema pel teu animal de companyia.

Per què és tan important prevenir la leishmaniosi?

1. Es tracta d'una malaltia freqüent i endèmica (pròpia) de la nostra àrea geogràfica, la conca de la Mediterrània.

2. És una patologia greu que pot esdevenir mortal.

3. És transmesa per un mosquit (flebotom) que és el que pica a la nostra mascota i li inocula el paràsit sanguini en qüestió: la Leishmania infantum.

4. La malaltia es pot transmetre també de gos infestat a gos mitjançant el mosquit, que com ja hem dit, actua com a transmissor. 

5. L'època amb més probabilitat de contagi està compresa entre el mesos d'abril-maig fins a l'octubre

6. Els mosquits solen picar al vespre. Són molt abundants en zones rurals o en els jardins i parcs de les ciutats.

7. Majoritàriament piquen a l'exterior, encara que també es veuen a l'interior de les cases.

8. La leishmània és un zoonosi, el que significa que es tracta d'una malaltia transmissible a l'home. La transmissió seria també mitjançant la picada del mosquit infestat.

9. Alguns dels símptomes més característics i signes més visuals de la malaltia són: pèrdua de pes molt marcada tot i seguir tenint gana, problemes a la pell (pèrdua del pèl en diferents zones i mal aspecte restant, caspa abundant), ganglis augmentats de mida, abatiment, ungles extremadament llargues i trencadisses, entre d’altres.

10. I el més important: PERQUÈ EL MILLOR TRACTAMENT ÉS LA PREVENCIÓ

Podem detectar la infecció o confirmar la leishmaniosi tot fent una analítica de sang i un test serològic. I, en cas de sortir positiu, començar el més aviat possible un tractament específic per millorar i allargar la qualitat de vida de la teva mascota.

T’animem a controlar i detectar a temps aquesta malaltia que pot ser mortal per la teva mascota. Prevenir a temps és a les teves mans!

Contacta ara i demana ja la teva cita!
> CONTACTE <