Viatjar amb mascotes (5). Els millors destins catalans

Arriba la calor de l'estiu i segur que ja esteu pensant en un destí ben fresquet on marxar amb el vostre gos aquest estiu. Al Dispensari Veterinari del Vallès hem estat fent una mica de recerca entre les millors alternatives que tenim al nostre entorn més proper per tal d’ajudar-vos en la vostra elecció. Us apunteu al moviment petfriendly?

Platges, banya’t amb el teu gos!

La  majoria de les platges catalanes permeten els gossos en temporada baixa però, quan arriba l’estiu, els prohibeixen la seva entrada o en limiten l’horari. Malgrat tot, d’uns anys a ençà, conscients que cada cop hi ha més demanda d’interessats en gaudir del nostre entorn marítim amb la seva mascota, alguns municipis ja hi destinen una petita part del seu litoral. En la majoria de casos es tracta de caletes o espais delimitats dins una platja més grossa. Cadascuna té la seva pròpia normativa i els seus serveis. En alguns casos els gossos han d’anar lligats tant a dins com a fora de l’aigua, però en d’altres gaudireu d’una major llibertat.  Aquí teniu una selecció les més boniques:

  • La platja de La Rubina a Empuria Brava (Alt Empordà) va ser la primera d’Espanya en destinar un espai per a gossos i està considerada la millor. Es reserven 200 metres per als gossos en un dels extrems de la platja, on no és necessari que vagin lligats i on podreu fer una capbussada amb la vostra mascota. Controlada sanitàriament per les autoritats, té servei diari de neteja i airejat de la sorra i de buidat de papereres. A la mateixa platja hi teniu el Càmping Castell Mar, apte per a cans, on fins i tot al restaurant us serviran un menú caní!
  • A l’Ametlla de mar (Baix Ebre) hi teniu la platja del Bon Caponet, una cala de 15m d’amplitud per 50 de longitud. L’any 2012 l’ajuntament va disposar l’adaptació d’aquesta platja en constatar l’increment de la demanda d’espais petfriendly. Amb superfície de pedra, les mascotes hi poden passejar i banyar-se lliurement i és accessible en cotxe i caminant. Hi ha servei de neteja diària i dutxa per a gossos.
  • Els gossos són permesos a l’últim tram de la Platera de L’Estartit (Baix Empordà), una platja verge de 1800 metres de longitud i 70 d’amplada, amb un entorn força desert i fantàstiques vistes a les Illes Medes, situada a la desembocadura del Ter. Cal portar sempre el gos lligat tant a dins com a fora de l’aigua.
  • Riumar a Deltebre (Baix Ebre) és una bonica platja de dunes de 1100m d’extensió, dels quals 200 són destinats als gossos. De sorra fina i daurada, està situada dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre i compta amb tots els serveis.
  • Platja de la Riera d’Alforja a Cambrils (Baix Camp). És força àmplia amb una zona de sorra i una altra de pedres. També compta amb un espai de vegetació on les vostres mascotes hi trobaran una bona ombra per jeure a fer la migdiada.
  • Finalment, la Platja de Llevant a Barcelona (Barcelonès). Davant del barri de Diagonal Mar, està delimitada per unes tanques de fusta i ocupa 1.200 metres quadrats, disposa de dutxes per a gossos i per a persones, un abeurador per a gossos i un urinari per evitar que embrutin l’espai.

En aquest enllaç hi trobareu una Guia de platges catalanes on poden anar gossos.

Senderisme amb la teva mascota.

En qualsevol serralada catalana o en els centenars de Rutes de senderisme GR que hi ha al nostre país hi trobareu preciosos paratges i un entorn sa i fresc per passejar, fer esport, jugar i gaudir amb el vostre gos. A l’hora d’escollir la destinació, tingueu present, però d’assegurar-vos un allotjament petfriendly proper que permeti l’estada d’animals. Aquí teniu un enllaç a tota la informació sobre la Catalunya Petfriendly.

Entre molts d’altres us recomanem els següents destins:

  • El parc natural del Montseny, la Garrotxa, l’Empordà, la Cerdanya, la Vall de bohí i la Val d’Aran. Aquí podeu trobar un munt d’idees: Catalunya hi posa els senders, tu les botes.
  • I al blog Senderismo con perros teniu unes quantes rutes recomanades per fer amb gossos.
  • Una altra opció és que contacteu amb l’Associació Catalana d’excursionisme caní 4 Turons, una entitat dedicada a fomentar l’excursionisme gossos. Organitzen sortides de tot tipus, des d’una excursió matinal sense gaire desnivell per iniciar-se fins a travesses d’alta muntanya, o fins i tot viatges de llarg recorregut. També fan cursos de formació tant en l’àmbit dels gossos com en el de la muntanya.
  • Entre totes les possibles sortides, destaquem El camí dels bons homes, un itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200km que va des del Santuari de Queralt (Berga- Catalunya) al Castell de Montsegur (Arièja- França). Rememora l’exili dels càtars occitans, els Bons Homes i Bones.

I la torna…

Parc aquàtic caní a La Roca del Vallès Dins de l’entorn del resort caní Mas Janer, on hi ha també una residència canina. Asseguren que els gossos hi gaudeixen d’allò més i també els seus amos observant-los, tot i que no es poden banyar. Disposa d’una piscina de poca profunditat amb un espai reservat a les races petites. També hi ha tobogans, barques, planxes de surf i pilotes. 

Apa doncs, ja podeu començar a fer plans, i recordeu que si necessiteu qualsevol estri per marxar de vacances amb la vostra mascota, el trobareu a les nostres botigues veterinàries