Sònia González, la meticulosa perruquera canina de Rubí 2

Tranquil·la, meticulosa, perfeccionista… la Sònia González és la nova incorporació a l'equip de les perruqueries del Dispensari. Es mou segura i decidida en el seu entorn, envoltada de sabons, xampús i mascaretes, on controla fermament tant els animals com les tisores.

Va estudiar estilisme caní i felí a l’acadèmia Style Dogs de Ripollet, en un curs pràctic que li va permetre compaginar els estudis amb les seves primeres feines com a perruquera veterinària. Allà va aprendre estètica canina i tota mena de talls, així com els serveis d’higiene: des de tallar ungles fins a netejar orelles i buidar glàndules anals.

Des del mes de setembre treballa al centre de Rubí 2, al carrer Gimnàs, on s’hi troba molt còmoda ja que és veïna d’aquesta localitat. La Sònia s’atreveix amb tot: gossos de totes races, gats i també s’ha estrenat ja amb èxit amb els conills.

La seva metodologia és molt acurada. “Primer rento, després asseco i alliso el cabell i després tallo en sec a ma, amb les tisores. Per acabar faig un buidatge de les glàndules anals, netejo bé les orelles i tallo les ungles”. Hi dedica una bona estona, i el resultat és excel·lent. “Sempre m’ha agradat molt la perruqueria canina. Ja li tallava a la meva gossa, la Duna, un creuat entre canitx i Shih Tzu. I a vegades també faig proves amb els meus gats, el Xema i l’Espartaco”.

I la setmana passada la prova de foc: una bona feina amb la Guinness, una bellugueta i joganera cadell de gos d’aigües que, com si fos Samsó, va defensar contundent la seva cabellera. Després de gairebé un mes amb nosaltres, la perruquera està del tot adaptada. Benvinguda a l’equip del Dispensari, Sònia!