Noves sessions a l’Aula del Dispensari amb Ethobalance

Curso_Ethobalance_04Des de fa dues setmanes, els dissabtes tenen lloc a l’Aula del Dispensari Veterinari del Vallès els nous cursos de socialització per a cadells de gos i de gat. Les sessions són impartides per Ethobalance, un equip multidisciplinari d’etòlegs, veterinaris i educadors canins.

El nostre principal objectiu és el benestar animal i l’enfortiment del vincle entre el propietari i el seu company de quatre potes”, ens expliquen les professionals del centre, Miriam Villagrasa y Agnieszka Szymańska. “Per això, oferim els cursos de socialització per a cadells de gos i gat com a mètode preventiu, per tal de donar eines als propietaris que vulguin adquirir els coneixements fonamentals per entendre el llenguatge caní i felí, conèixer les seves necessitats bàsiques i les normes d’obediència i així poder començar a construir una relació basada en la confiança, el respecte i l’enteniment mutu. I tot, basant-nos en l’educació respectuosa i en positiu”.

El programa de socialització, permet ensenyar el cadell a comunicar-se de forma adequada amb altres animals, amb adults, nens i objectes. Les especialistes de Ethobalance us donaran les bases per tal que la mascota pugui acceptar la manipulació veterinària i el seu desenvolupament bàsic a casa (com el tall de les ungles o la neteja de les orelles), eines per gestionar els problemes de destrosses i de conducta higiènica, entre d’altres. Amb el seu seguiment es pretén evitar futurs problemes de comportament.

La Maria José, una de les participants en les primeres sessions, valora molt positivament aquesta experiència. "Vull felicitar l’equip d’Ethobalance. El curs és molt interessant, sobretot per algú que no coneix massa els gossos com jo. A més, les meves filles ho van passar molt bé. Ja tenim ganes que arribi la propera classe".

El curs ofereix la possibilitat de fer un seguiment passats quatre mesos, per tal de resoldre dubtes i veure com evoluciona el vostre pelut. Així mateix, en acabar-lo se sortejarà entre els participants una sessió de fotografia professional amb el vostre cadell, i una part de la recaptació anirà destinada a ajudar altres animals que no han tingut tanta sort.

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb les clíniques del Dispensari.