Nova vacuna contra la Leishmània

Es tracta d’una vacuna recombinant, consistent en una única dosi i sense efectes secundaris.

vacuna contra la leishmàniaUna xerrada informativa per presentar la nova vacuna contra la Leishmània dels laboratoris Leti va tenir lloc el passat 7 de febrer a l’aula del Dispensari Veterinari del Vallès. La conferència forma part d’un cicle organitzat pels Laboratoris Leti, després que l’Agència Europea del Medicament va aprovar a finals de l’any passat la comercialització del fàrmac per fer front a la leishmaniosi canina.

Es tracta d’una vacuna recombinant, consistent en una única dosi i sense efectes secundaris. Evita en un 72% el desenvolupament de la malaltia en cas que l’animal hagi patit la picadura del mosquit. Així mateix, si agafa la malaltia aquesta serà més lleu i es redueixen les possibilitats de transmissió als animals del seu voltant.

La nova vacuna contra la Leishmània és adequada per a totes les races a partir dels sis mesos. Cal certificar que els animals estan sans i són seronegatius amb una analítica prèvia. A més, es requereix una revacunació un cop l’any.

Des del Dispensari Veterinari insistim a recordar, però, que la vacuna no evita la picada del mosquit. Per tant segueix essent es necessari posar collaret i pipeta.

Seguretat i eficàcia

La nova vacuna és una proteïna recombinant, construïda a partir de la unió de cinc fragments de quatre proteïnes del paràsit L. infantum amb capacitat antigènica. Proporciona una immunització plenament segura i eficaç per a gossos no infectats, amb l’objectiu de reduir el risc que després de l’exposició al paràsit desenvolupin una infecció activa, una malaltia clínica o ambdues coses.

Consulteu més informació sobre la Leishmània.

Categoria/es: