Nova etapa professional per al veterinari Xavi Barnils

El que té més bo el Dispensari és que té tot el material necessari per a tractar qualsevol especialitat

Xavi BarnilsAquest jove veterinari, ha estat treballant al Dispensari durant més de 5 anys, els darrers temps com a responsable de la clínica de Barcelona. Ara comença una nova etapa fora d’aquí per tal de continuar la seva formació i reciclar-se. Li apassionen els animals i amb nosaltres s’ha sentit molt a gust. El trobarem a faltar!

Parla’ns de la teva trajectòria al camp de la veterinària

Abans d’entrar a treballar al Dispensari vaig fer unes estades a la Universitat de León y pràctiques en alguna clínica de León. Després vaig començar a fer pràctiques al Dispensari als estius, des de tercer de carrera, i quan vaig acabar els estudis vaig entrar a treballar directament aquí al Dispensari.

La carrera de veterinària, ha estat per a un una elecció vocacional?

Absolutament. La vaig triar per vocació. Des que era ben petit ja volia ser veterinari. Al llarg de la meva vida he tingut tota mena d’animals: quatre o cinc gossos, gats tota la vida, ocells, peixos, tortugues... de tot.

Tens alguna especialitat concreta?

Sí, he centrat la meva activitat en la cirurgia, la traumatologia i la neurologia.

Com valores la teva estada al Dispensari?

Vaig començar treballant a Rubí, després vaig passar a Sant Cugat i ara ja fa 4 o 5 anys que treballo a Barcelona i la veritat és que he estat molt a gust, sobretot aquí a Barcelona com a responsable de la clínica. Aquí tenim tota la logística necessària per poder fer tot tipus de tractaments i, a més, tenim molt bons clients que sempre segueixen els nostres consells. Respecte als animals sobretot m’he ocupat de gossos i gats. M’he sentit molt bé treballant aquí, m’han valorat molt sempre.

Quines són les malalties més comunes entre les mascotes que tracteu?

A part de posar vacunes que és el que fem més freqüentment, les malalties més comunes són les relacionades amb la pell, les gastrointestinals o problemes de coixeses. També fem moltes esterilitzacions, neteges de boca, castracions... tot això és el més comú.

Quin tret diferencial destacaries del Dispensari veterinari?

Per mi el que té més bo el Dispensari és que disposa de tot el material necessari per a tractar qualsevol especialitat, ja sigui medicina interna, cirurgia o hospitalització. Els nostres centres tenen tota la logística necessària per poder fer front a tot tipus de malalties i  intervencions, en comparació amb clíniques més petites on hi ha més manca de material.

Un altre tret diferencial és el fet que aquí també tractem els animals amb altres teràpies com l’homeopatia i l’acupuntura de les quals comptem amb una veterinària especialista de les millors. A la gent aquí a Barcelona li agrada molt i també ens venen molts clients expressament per fer consultes sobre això.

El passat mes de setembre vas començar una aquesta nova etapa de la teva carrera. Com es presenta?

Marxo a fer unes estades en hospitals veterinaris de fora i després encara no sé molt bé què faré ni quines opcions tindré. Bàsicament vull ampliar la meva formació en les especialitats de cirurgia, neurologia i traumatologia. Encara no sé on aniré, ho estic acabant de mirar. De moment tinc un parell de llocs aquí a Espanya ja aparaulats i després potser marxo a l’estranger però encara no ho sé.

Consideres que el reciclatge és important en el camp de la veterinària?

Absolutament. Per als veterinaris  és fonamental seguir formant-nos perquè sinó et tanques i no evoluciones en la teva professió. Cada dia hi ha novetats en tècniques i tractaments que cal conèixer .

Quin consell donaries al qui tenen a casa una mascota?

Doncs que és important una visita periòdica a l’any al veterinari pels animals joves fins als 7/8 anys. Amb això n’hi ha prou per tenir un control adequat. Després quan ja són una mica més grans i segons la raça cal fer un parell de visites a l’any. I, sobretot, és molt important que l’animal tingui una bona alimentació. I,  per descomptat, que els facin molt de cas, tot i que això ja no cal dir-ho perquè aquí tots els nostres clientes s’estimen amb bogeria les seves mascotes.

Categoria/es: