Noms per a mascotes

Triar noms per a mascotes sovint és més complicat del que sembla, ja que hi acostumen a intervenir diverses variables i cal arribar a un consens entre tots els membres de la família. Fa un temps vam publicar aquest article que ara posem al dia amb l'evolució i les novetats en els apel·latius de les mascotes actualitzats a l'any 2021.

Si acabeu d’aterrar al món dels animals domèstics, batejar la vostra mascota és una de les primeres decisions que haureu de prendre com a nous propietaris. Els noms per a mascotes sovint tenen a veure amb la raça o l’aspecte de l’animal, però també hi influeixen altres factors. Per exemple, podem triar noms per a mascotes entre els nostres ídols o referents de quatre potes. Als Toby, Max, Kitty, Laika, i Garfield de fa uns quants anys, se’ls uneixen ara Dumbo, Baloo Simba, Nemo, i Bagheera

També ens pot ajudar a escollir la musicalitat de la pronúncia, com Nala, Nela, Lola, Coco, Nina, Nana, Gala i Mimi. O fins i tot les connotacions que hi ha al darrera de cada apel·latiu, Thor, el deu Tro, Zeus, el rei dels déus de l’Olimp i, darrerament, Anubis, déu de la mort. Generalment es trien noms curts, de màxim quatre lletres, més fàcils a l’hora d’avisar la nostra mascota i, curiosament, hi ha una gran coincidència en l’elecció final.

Noms per a mascotes: gossos

En total sintonia amb el Top 10 dels noms de gossos més posats al país, entre els clients canins del Dispensari Veterinari del Vallès  del darrer any, els noms de Kira, que va escalant posicions, i ara també versió acabada en o (Kiro) o Luna-Lluna ocupen la primera posició. Sovint identificada amb la feminitat i la fertilitat, la Lluna és un nom de dolces connotacions que s’escau a totes les races de gossa. El segon lloc l’ocupen els noms de Lola per a femelles, i Coco, Max i Thor per als mascles, i en tercer lloc Mia i Noa. A l’altra extrem de la llista, ens han semblat:

 • Molt originals i gairebé únics els noms de: Allatra, Lliure, Tofu
 • Molt elegants: Chanel, Chloé i Tiffany
 • Molt aristocràtic: Byron, Bianca de Atorr, Fender Bubu
 • Molt coctelers: Baileys, Vermut, Damm
 • Molt divins: Thor, Zeus, Apolo, Atenea, 
 • Molt musicals: Mozart, Bowie i Clapton
 • Molt dolços: Choco, Chuche, Canela, Oreo, Brownie, Mel, Honey, Bimbo, Donette, Dulzón, Nutella, Sweet
 • I molt humans: Agustín, Gabriel, José, Lucas, Mario

Ranking dels 10 noms més posats entre els gossos del Dispensari veterinari al 2021.

 1. Coco
 2. Lluna-Luna
 3. Nala
 4. Mia
 5. Lola
 6. Kyra
 7. Blue
 8. Max
 9. Zeus
 10. Thor

Noms per a mascotes: gats

 Pel que fa als gats també hi ha coincidències, malgrat que no tan destacades. La primera posició és per Coco un nom que ha guanyat molta força darrerament en el camp de les mascotes. Novament es repeteixen noms com Luna, o Mia, entre ells, sempre hi ha algun Garfield o Simba coneguts protagonistes de dibuixos animats. D’altra banda, entre els més originals hi tenim:

 • Colson Baker, Hermione, Uxia
 • Molt carinyosos: Botitas, Bolita, Copito, Corazón.
 • Els que no s’han trencat el cap: Gato, Gatito, Gato de calle, Gatonet, Misifu, Misha, Mixeta, Sin nombre
 • Un de diabòlic: el Lucifer

Ranking dels 10 noms més populars per a gats del Dispensari Veterinari del Vallès:

 1. Coco
 2. Luna
 3. Mia
 4. Leo
 5. Akira
 6. Lola
 7. Milo
 8. Simba
 9. Shiro
 10. Tom