Noms per a mascotes

Triar noms per a mascotes sovint és més complicat del que sembla, ja que hi acostumen a intervenir diverses variables i cal arribar a un consens entre tots els membres de la família. Fa un temps vam publicar aquest article que ara posem al dia amb l'evolució i les novetats en els apel·latius de les mascotes actualitzats a l'any 2020.

 Si acabeu d’aterrar al món dels animals domèstics, batejar la vostra mascota és una de les primeres decisions que haureu de prendre com a nous propietaris.  Els noms per a mascotes sovint tenen a veure amb la raça o l’aspecte de l’animal, però també hi influeixen altres factors. Per exemple, podem triar noms per a mascotes entre els nostres ídols o referents de quatre potes. Als Toby, Max, Kitty, Garfield de fa uns quants anys, se'ls uneixen ara Tambor, Baloo Simba, Nemo, i Berliotz.

També ens pot ajudar a escollir la musicalitat de la pronúncia, com Nala, Nela, Lola, Coco, Nina, Gala i Mimi. O fins i tot les connotacions que hi ha al darrera de cada apel·latiu, Thor, el deu Tro, Zeus, el rei dels déus de l’Olimp i, darrerament, Anubis, déu de la mort. Generalment es trien noms curts, de màxim quatre lletres, més fàcils a l’hora d’avisar la nostra mascota i, curiosament, hi ha una gran coincidència en l’elecció final.

Noms per a mascotes: gossos

 En total sintonia amb el Top 10 dels noms de gossos més posats al país, entre els clients canins del Dispensari Veterinari del Vallès  del darrer any, els noms de Kira, que va escalant posicions, i ara també versió acabada en o (Kiro) o Luna-Lluna ocupen la primera posició. Sovint identificada amb la feminitat i la fertilitat, la Lluna és un nom de dolces connotacions que s’escau a totes les races de gossa. El segon lloc l’ocupen els noms de Lola per a femelles, i Coco, Max i Thor per als mascles, i en tercer lloc Mia i Noa. A l’altra extrem de la llista, ens han semblat:

 • Molt originals i gairebé únics els noms de: Covid i Sars.
 • Molt elegants: Chanel i Tiffany
 • Molt aristocràtic: Rosendo Charles.
 • Molt coctelers: Gin, Baileys, Vermut
 • Molt divins: Thor 
 • Molt musicals: Marley, Bowie i Clapton
 • Molt dolços: Chocolate, Canela, Oreo, Toffee, Brownie, Mel, Miel
 • I una mica diabòlics: Lucifer i Satán.

Ranking dels 10 noms més posats entre els gossos del Dispensari veterinari al 2020.

 1. Kira
 2. Lluna-Luna
 3. Coco
 4. Lola
 5. Max
 6. Thor
 7. Mia
 8. Noa
 9. Bella
 10. Kiro

Noms per a mascotes: gats

 Pel que fa als gats també hi ha coincidències, malgrat que no tan destacades. La primera posició és per Mia, un nom molt moixí, fi i elegant, per a gates de port distingit. Novament es repeteixen noms com Luna, o Coco i, entre ells, sempre hi ha algun Garfield o Simba coneguts protagonistes de dibuixos animats. D’altra banda, entre els més originals hi tenim:

 • El Itari, Kumo i Matcha.
 • Dos filosòfics: Merlí i Sòcrates.
 • Algun de romàntic com l'Eros.
 • Un de molt diverit: el Cheeto.

Ranking dels 10 noms més populars per a gats del Dispensari Veterinari del Vallès:

 1. Mia
 2. Coco
 3. Luna
 4. Frida
 5. Garfield
 6. Anubis
 7. Odin
 8. Simba
 9. Sol
 10. Kitty

 

Categoria/es: