Llit per al teu gos o el teu gat, com escollir-lo?

L’elecció dels llit per a mascotes és un aspecte fonamental en la tinença responsable d’animals de companyia. Per a la seva correcta educació, és necessari que gossos i gats tinguin el seu espai per dormir a casa des del primer dia.

A les nostres botigues veterinàries trobareu molts models i mides de llit. Els nostres professionals us aconsellaran per tal que per tal que escolliu aquell que sigui més còmode per a la vostra mascota.

Un cop a casa, caldrà definir un lloc permanent per al llit de la mascota. Us recomanem posar-hi les seves joguines a prop per tal que es faci seva aquesta zona de la casa. A més cal que el netegeu sovint per tal de fer-li l’espai més agradable i evitar gèrmens i paràsits.

Què cal tenir en compte a l’hora de triar el llit de la mascota

  • Mida de l’animal. El llit ha de ser prou ample perquè la mascota s’hi senti còmode. Si es compra quan l’animal és un cadell cal tenir en compte que ha de créixer i calcular la mida i el pes estimats de quan sigui adult.
  • Posició en que acostuma a dormir l’animal (enroscat, estirat…), tot i que molts gossos canvien de posició i el millor és que hi càpiguen bé si volen estar estirats.
  • Comoditat, que sigui tou, acollidor, que no faci bonys. Cal que proporcioni confort i calor a l’hivern, especialment en el cas dels gats, als quals els agrada molt l’escalfor.
  • Material, cal que sigui fàcilment rentable, especialment en el cas dels animals que tenen molt pèl.

Models de llit per a gos

Matalàs

Adequats per a gossos grossos ja que n’hi ha de totes mides. Acostumen a ser desenfudables, més còmodes per rentar. N’hi ha de diversos tipus: Hipoalergènics anti àcars; peluts, polars o de llana; repel·lents; i impermeables.

Sofà

Un article de luxe que entona bé amb el mobiliari de la casa. Per a gossos més aviat petits.

Cistella

Per a gossos petits. N’hi ha de vímet o de plàstic amb funda o coixinet per millorar la comoditat del gos.

Manta

Per als gossos grossos als que agrada dormir estirats. Més aconsellables per l’estiu perquè són més fresques que els matalassos.

Models de llit per a gat

Iglú

Molt confortable, de seguida s’hi adapten. Alguns fins i tot porten alguna joguina incorporada.

Llit amb rascador

Per tal que satisfacin la necessitat constant d’esmolar-se les ungles.

Cistella

Molt habitual, sempre amb una una manta o coixí per tal que estiguin més còmodes.

Mantes

Els agraden les peludes i de llana, més acollidores i confortables.