Joguines per a gats i altres regals

Cal que els gats tinguin joguines i que aprenguin que són per jugar, d’aquesta manera evitarem que s’entretinguin amb altres coses que trobin per casa.

Els gats i el joc

Joguines per a gatsEn general els gats són animals força juganers, així que el millor regal que els podeu fer són les joguines per a gats amb la qual aconseguireu que es mantinguin actius i aguditzin els seus sentits. És aconsellable educar els gats en un ambient físic, sensorial i de relació diversificat.

Per una banda, diversos estudis han demostrat que el fet de tenir a la seva disposició des de ben petits objectes variats: pilotes, peces sonores, rascadors o espais on poder amagar-se (casetes, caixes…), ajuda a que aprenguin a jugar molt abans del que és habitual i afavoreix i accelera el seu desenvolupament físic i conductual.

D’altra banda, les joguines per a gats són fonamental per tal que la nostra mascota es mantingui activa. El joc crea vincles entre nosaltres i l’animal i el fa més sociable.

Hi ha joguines per a gat que ajuden a preservar el seu instint caçador, d’altres que estimulen la seva intel·ligència, i d’altres que els ajuden a practicar algunes de les seves habilitats preferides: la vigilància des de les altures i els estiraments diaris.

Tipus de joguines per a gats

  1. Rascadors

Joguines per a gatSón les joguines per a gats que més agraden, el millor regal que els podeu fer. N’hi ha de moltes classes i models i amb múltiples accessoris: joguines incorporades, plomes, pilotes...

També podeu optar per la catifa rascador. I, per atreure més la seva atenció podeu ruixar de tant en tant el rascador amb un spray de feromones. Acostumeu els vostres gats a fer-los servir i així no rascaran altres coses!

2. Jocs de moviment

Tot allò que penge i  es mou els atreu i agrada molt. Per això una de les joguines per a gat més antigues i que més èxit té són les canyes de pescar. Us aconsellem que n’agafeu una i poseu a prova els seus instints caçadors i les seves habilitats saltadores. Us farà riure segur, i ell xalarà de valent, a més de fer una mica d’exercici!

També podeu provar els models que es pengen al vidre amb una ventosa o els que podeu lligar al pom de la porta amb els quals es podrà entretenir sol quan no som a casa.

3. Jocs d’estimulació amb soroll

Joguines per a gatEls gats tenen el sentit de l’oïda molt aguditzat i són especialment sensibles a les altes freqüències. Es diu que tenen oïda musical, donat que perceben diferències de to, timbre i entonacions.

Per això, a les nostres botigues podreu trobar tota mena de joguines per a gat que fan soroll. Gaudiu de l’espectacle del vostre gatet perseguint aquests ratolins amb picarols que, a més, porten feromones, o llenceu-los les pilotes rascador, també amb elements sonors incorporats!

 4. Llits i amagatalls

Una de les distraccions preferides del gat: amagar-se i gaudir d’una estona en soledat. Proporcioneu-los un espai on s’hi sentin còmodes i a gust. Les casetes-llitet iglú són un dels models més confortables, els gats de seguida s’hi posen a dintre i se’l fan seu.

Alguns porten joguines per a gat incorporades o rascadors. També podeu optar pel model de cistella, un clàssic, però sobretot no oblideu de posar-li una manta o coixí a dins.