Hipertensió felina

Una xerrada formativa sobre la hipertensió felina va tenir lloc el passat mes de febrer a l’aula del Dispensari Veterinari del Vallès.

Igual que als humans, la pressió arterial alta en els gats o hipertensió felina pot suposar una causa de diferents patologies als ulls, el cor, els ronyons i al cervell.

S'aconsella una visita anual al veterinari en el gats a partir dels 7 anys.  Cal fer-los una revisió completa a la qual és fonamental mesurar-los la pressió arterial. La hipertensió, és una malaltia silenciosa que no presenta símptomes externs però que va danyant a poc a poc internament.

Vegeu el que passa amb la hipertensió en aquest vídeo de Ceva VetInterMed.

El tensiòmetre digital

Si la pressió és molt alta el millor és saber-ho el més aviat possible. Només amb una pastilla diària podem fer-la baixar. Mesusar-los la pressió és molt fàcil amb el tensiòmetre digital que tenim als nostres centres.

«Amb un control periòdic de la pressió arterial podem administrar abans hipotensors", assegura el Dr. Menziger, cap de l’hospital del Dispensari Veterinari del Vallès. "Així podem evitar mals majors com despreniments de retina o malalties neurològiques com convulsions o ictus hemorràgics" .

Categoria/es: