Héctor Hernando, nou responsable de l’Hospital 24 Hores

hector-hernadez“Al servei d’urgències veterinàries arriben els casos més complicats de les nostres clíniques “

L’Héctor Hernando es va llicenciar en Veterinària a la facultat de Càceres el 2000, on es va especialitzar en cirurgia, medicina interna i dermatologia. Fa dos anys que és amb nosaltres al capdavant de la clínica veterinària de Barberà del Vallès i aviat passarà a dirigir l’Hospital 24h de Rubí. La seva passió són els gossos, està casat i viu amb la seva dona i el Gringo, al qual va adoptar quan era un cadell fa un any i mig. Des d’aleshores no se’n separa gairebé mai.

Quin ha estat el teu recorregut professional fins ara?
En acabar la carrera vaig marxar a Alacant a fer un internat en un hospital veterinari i després m’hi va quedar a treballar un parell d’anys més com a especialista en medicina interna i urgències. L’any 2012, ja a IMG_5139Barcelona, vaig començar a treballar al Dispensari Veterinari del Vallès, primer repartint el meu temps entre les clíniques de Rubí, Cerdanyola i Barberà.

En l’actualitat ets el responsable de la clínica de Barberà, com funcioneu aquí?
És una clínica de barri on ens arriben animals tant de Barberà com de Badia del Vallès, ja que estem ben bé a la frontera. Principalment tractem gossos i gats, veiem alguns ocells i d’exòtics poquíssims. Tenim clients que venen molt assíduament, tant a la perruqueria com al consultori. Aquí en el dia a dia som capaços de resoldre la majoria del reptes que sorgeixen a la clínica diària, ja que disposem d’aparell de radiografies, ecògraf i quiròfan dotat d’un sistema d’anestèsia monitoritzat, en el que es realitzen cirurgies menors tals com neteja de boca, esterilitzacions, sutures i mastectomies. En cas que calgui ingressar el pacient, nosaltres mateixos el portem a l’hospital 24 Horas de Rubí per a la seva hospitalització.

IMG_1775Aquí treballes amb la Mari Aguilera, responsable de l’atenció al client.

Sí, la Mari és amb qui tenen el primer contacte els animals. Ella procura que se sentin tranquils i segurs, que no els espanti el fet de venir a visitar-se. És molt afectuosa, els dóna una llaminadura... També s’encarrega de tenir al dia totes les fitxes, concertar les visites, de la venta de productes, etc.

Properament estaràs al capdavant de l’Hospital 24h de Rubí, com afrontes aquest nou repte en la teva carrera?
És un càrrec de molta responsabilitat, ja que un Hospital 24 Hores necessita d’un personal ben format, doncs ens venen molts casos remesos d’altres centres i fins i tot els casos més complicats de les nostres clíniques, en general més difícils que els que es poden veure en una clínica diària. Serà molt interessant per a mi.

Com s’actua en un Hospital 24h?

Doncs és similar a un hospital d’humans però enfocat als animals. El primer que es fa al dia és una revisió dels animals que estan hospitalitzats i, si cal, proves tant d’imatge -ecografia, radiografia- com extraccions de sang pels anàlisis diaris del matí. Al llarg del dia es controla l’evolució de tots aquests animals, es planifiquen proves pels pacients que ho necessiten i veiem o parlem amb els propietaris cada dia per informar-los de com va la seva mascota. Les tardes normalment les dediquem a les altes mèdiques i a la recepció de nous casos, i a la nit es queda sempre un veterinari d’urgències informat de tots els casos. De totes maneres, si hi ha qualsevol urgència sempre pot contactar amb un altre veterinari.

Com creus que ha de ser l’atenció als animals per part del veterinari?

Ha de ser una atenció molt exhaustiva, com si cada animal fos el primer que veus. Sobretot en la veterinària és molt important no donar res per fet. A vegades veiem el gos i ja enfoquem el diagnòstic cap a un sentit i pot ser que finalment la malaltia no tingui res a veure amb això. Per tant, sempre cal fer un estudi i fer servir molts protocols perquè així mai ens passarà res per alt.

Quin és el teu animal preferit?
Sens dubte el gos. Els gats també m’agraden molt, però de petit sempre havia volgut tenir un gos. Els meus pares no em van deixar mai i ara ja per fi n’he pogut tenir un. És amb mi des de fa un any i mig aproximadament. El Gringo és un gos adoptat i és molt bo.

IMG_1767Quina relació teniu?
Molt especial. Poc a poc segons el vas coneixent i ell a tu, i va formant part de la teva família, doncs al cap i a al fi és un membre més. Visc amb la meva dona. Al principi a ella no li agradava massa però després d’un parell de mesos ja estava encantada amb el Gringo. Sempre me l’emporto aquí a la clínica, s’està amb mi i quan no hi és se’l troba molt a faltar.

Quin animal aconsellaries per tenir com a mascota?
Sempre recomano tenir animals, però el més important és tenir-los amb responsabilitat, ja que a vegades un no s’adona del que suposa tenir cura d’un animal i el que menys ens podem pensar quan ens comprem una mascota és que es pugui posar malalta i les despeses que això pugui comportar. Per tant, sempre hem de pensar que un animal és una responsabilitat, es pot tenir l’espècie que vulguis però sempre amb això al cap.

Ja per acabar, quins consells donaries de cara a l’hivern als propietaris de mascotes?
Doncs intentar que, sobretot els animals de rasses petites no passin fred ja que són més susceptibles que els de rassa gran amb un pelatge més abundant que els protegeix més. Mantenir-los sempre en llocs calents i no descuidar les atencions que fem habitualment tant de desparasitació com de vacunació. Ah, i molt important, recordar també que no s’han de deixar de posar antiparasitaris externs, per a les puces sobretot, ja que amb la calefacció de les cases continua el calor i les puces segueixen el seu cicle.

Categoria/es: