Estrès post-vacacional en les mascotes

A la tornada de les vacances les nostres mascotes poden presentar un seguit de símptomes físics provocats per un quadre d’estrès després d’uns dies de canvis en la seva rutina habitual. Quan aquesta situació es perllonga és aconsellable una visita al veterinari.

Dificultat per tolerar els canvis

estrès post-vacacionalQuan marxem de vacances és possible que tinguem la necessitat de deixar els nostres animals en una residència, a casa d’algú o que vingui algú a casa a cuidar-los. Aquesta situació anòmala a vegades els pot causar estrès, no perquè hagin estat ben atesos sinó perquè hi ha hagut un canvi de lloc, de gent, o pot ser que hagin hagut de conviure amb altres animals i que no hi estiguin acostumats… I quan arribem ens trobem un animal més prim, que no vol menjar, molt més capritxós o que no ens fa cas.

En aquests casos és important fer-li una revisió veterinària i assegurar-nos de que no hi ha cap altre problema mèdic i que només es tracta d’estrès. Malgrat que hagués estat millor prendre precaucions per prevenir-lo, aquest estrès es pot tractar i el que és més important, cal tractar-lo.

Enyorança de les vacances

estrès post-vacacionalTambé es pot donar la situació contrària. Si durant les vacances us heu passat tots els dies i totes les hores amb la vostra mascota, és probable que quan us incorporeu a la feina aquesta us trobi a faltar. És normal que detecteu en ella una certa tristesa, que estigui més apagada o que plori quan marxeu. Aquesta situació pot durar uns dies, però si observeu que es perllonga és aconsellable que actueu quan abans millor.

És per això que sempre aconsellem que, si en tornar de vacances observeu qualsevol cosa estranya en la vostra mascota, passeu pel veterinari. A les nostres clíniques li farem una revisió a fons i us donarem les pautes necessàries per tal que l’animal torni a la seva rutina anterior i a s’adapti de nou al vostre modus vivendi.

Etiquetes: