El joc amb els gossos. Socialitzeu-los!

El joc atenua les tendències agressives i reforça l’enteniment entre l’amo i el gos.

Ja des de ben petits els gossos mostren el seu instint juganer. A les Joc en gossoscinc setmanes, el cadellet juga amb els seus germans: es mosseguen les orelles, es tiben del clatell... És el joc de l’aprenentatge a la vida en comunitat.

El joc prova les actituds de dominació i submissió i quan el gos perd la batalla es tira d’esquena amb les potes davanteres amunt i separades. Amb les empentes i el cos a cos es revelen també els primers signes d’activitat sexual en els mascles.

Als tres mesos, el cadell canvia de company de joc i vol jugar amb el seu amo. I sap com fer-ho per convèncer-lo, tot desplegant totes les seves armes de seducció. El busca amb la mirada, se li creua al seu camí i se li posa al davant, es mou donant saltirons i movent la cua.

I quan l’ha conquistat, és feliç jugant amb una pilota o un frisbee, que atrapa i retorna perquè se li torni a llançar. El joc atenua les tendències agressives i reforça l’enteniment entre l’amo i el gos. I aquest és un plaer durador, ja que el desig de jugar en els gossos augmenta amb l’edat.

El joc en els cadells

Joc en gossosÉs habitual entre els gossos més joves mossegar constantment. Per evitar que s’emportin qualsevol cosa a la boca, una bona opció és regalar-los clàssic mossegador de corda, ideal per a mantenir les dents netes. Amb això estimulem la seva crescuda, i podreu començar a jugar i interactuar amb el vostre gosset.

Una segona proposta per a cadells és el peluix que amaga una ampolla de plàstic a dins. Cada vegada que el mosseguen fa el mateix soroll de l’ampolla aixafada, cosa que els encanta!

Per aquesta etapa de creixement són també molt indicats els jocs de Kong. Els de goma són ideals per rosegar en etapes de dentició, així com per a adiestrar i recompensar. N'hi ha infinites varietats, adaptables a la raça i al caràcter de cada gosset.

Jocs de llançament

Joc en gossosEl frisbee és tot un clàssic, tant que a l’acció de jugar-hi amb el gos ja se l’ha batejat com a Disc Dog. Aquest esport afavoreix la velocitat, capacitat de reacció i resistència del gos.

A més, és un bon entreteniment tant per vosaltres com per ell, si el traieu a passejar per un parc o espai urbà on el pugueu portar deslligat. Us aconsellem el frisbee de teflon, és molt tou i no es trenca amb facilitat com els de plàstic dur.

Una altra opció és el llançador de pilotes. Aquesta joguina  ens ha facilitat molt el joc amb la mascota, així com el seu ensinistrament. Aquest tirador ens permet llançar les boles a molta distància sense massa esforç, i sense embrutar-nos o haver d’ajupir-nos a recollir-la. També és molt adequat per a les persones amb problemes de mobilitat, ja que es pot utilitzar assegut o aturat.

Per sortir de passeig

Una novetat dels darrers anys és el paraigua per a gossos, doncs sembla que a alguns no els agrada massa o els fa mandra sortir quan plou. Aquest enginyós paraigua amb la corretja incorporada és una solució ràpida i còmoda. Informeu-vos a les nostres botigues!

D’altra banda, si sou ciclistes i us agrada que us acompanyi el vostre gos durant les sortides, demaneu-nos les corretges especials. Es tracta d’un arnés regulable que se subjecta a la cintura del ciclista, alguns dels quals disposen d’un sistema de multiposició. Anireu segurs i tots dos fareu exercici.

Ah! i els viatgers, recordeu que també podeu optar per les menjadores i abeuradors de viatge.

Llits i mantes

Joc en gossosEn teniu una pila i de diferents característiques i materials. Des dels hipoalergènics i anti àcars, confeccionats amb material tèxtil de primera qualitat per evitar al·lèrgies, fins als peluts, polars o de llana. Aquests darrers són ideals per a l’hivern quan fa fred.

També n'hi ha passant pels repel·lents, elaborats amb un teixit on no s’hi enganxa el pèl o els impermeables. No filtren l’aigua per si algun animal té incontinència.

Moda canina

Joc en gossosPer acabar, una ràpida menció a l’àmplia col·lecció de peces de moda canina. Hi ha vestidets i samarretes; impermeables, abrics i jaquetes; dessuadores i jerseis; i bufandes gorres i sabatetes. Sense oblidar els complements: corbates, llaços, sofisticats collars... I fins i tot, ulleres de sol molt “fashion”!

 

Etiquetes: