El bany dels gossos a l’estiu

És molt freqüent que els nostres clients ens preguntin si el seu gos pot fer un bany al riu, al llac, al mar o a la piscina quan van de vacances. En aquest post la doctora Sonsoles Pons, veterinària del Dispensari us explica com ho heu de fer.

BanyNo hi ha cap problema, es poden banyar si els agrada, encara que sigui a la platja amb aigua salada”, explica la Dra. Pons. “El que és recomanable és passar-los una manguera amb aigua dolça després, per treure'ls la sal, se sentiran més a gust”.

Així mateix, cal vigilar els gossos sensibles a la humitat, ja que poden agafar Malassezia, un fong causant de malalties infeccioses. “En aquest cas cal prendre la precaució d'assecar-los bé per tal que no agafin dermatitis, encara que un bany d'aquest tipus no impregna ni mulla com quan es fa una neteja a fons amb sabó”.

Si aneu a la platja cal evitar que s’empassin la sorra. “Hi ha gossos menjadors de sorra i això els pot provocar una impactació greu al budell”, senyala la veterinària. “Per tant si un gos fa un forat a la sorra cal comprovar si el fa per buscar la frescor, que seria una cosa del tot normal, o si se la comença a menjar. En aquest cas cal distreure'l i treure’l ràpidament ja que sinó tota aquesta sorra impacta en els intestins i després costa molt d'eliminar. En casos greus fins i tot pot requerir cirurgia”.

Les piscines per gossos

Pel que fa a les piscines, hem de tenir les mateixes precaucions que amb les persones. “Si estan molt clorades pot ser que els molestin als ulls, i si es capbussen pot ser que el pèl es torni més oxidat i se'ls faci malbé. Per això sempre és bo passar-los també una manguera d'aigua”.

En qualsevol cas, s'hi poden banyar tranquilament sense cap problema, ja sigui a la piscina de casa o a les piscines habilitades especialment per a gossos. “El que sí que és important és ensenyar-los a sortir de la piscina”, adverteix la Dra. Pons, “perquè no hi hagi cap accident si s'hi tiren sols però no saben sortir”.