Consells per cuidar de la teva mascota a l'estiu

Per fi ha arribat el bon temps i les vacances ja són aquí. És una de les èpoques preferides, especialment per a aquells que tenim mascotes, ja que disposem de més temps per gaudir i jugar junts. Però si t’has plantejat anar de viatge amb el teu animal de companyia has de tenir present una sèrie d’importants requisits ja que alguns d’ells són d’obligat compliment.

 

Prepara la bossa per viatjar amb la teva mascota

Igual que prepares la maleta i bosses de viatge, també has de preparar la de la teva mascota abans d’iniciar junts la vostra aventura. No oblidis d’incloure el seu menjar, aigua suficient, articles d’higiene i fins i tot alguna joguina per fer el trajecte més agradable.

Pel que fa al desplaçament, és important que provis amb antelació el mitjà de transport on duràs al teu fidel amic per comprovar com viu aquesta experiència. Mentre que per a alguns és relaxada i no suposa cap problema, per a altres es converteix en alguna cosa traumàtica. Recorda que hi ha pastilles contra el mareig així com tractaments veterinaris per relaxar a la teva mascota en aquest tipus de situacions.

 

El desplaçament en cotxe amb el teu animal de companyia

Si viatgeu en cotxe aquestes vacances, tingues en compte que la teva mascota no pot anar sense subjecció per raons de seguretat, i hauràs de complir la normativa vigent en aquest sentit. El teu animal pot espantar-se, moure’s o molestar al conductor i, en conseqüència, provocar un accident. Recorda que hi ha cinturons de seguretat, arnesos especials i cistells o transportins específics de viatge.

D’altra banda, heu de tenir especial cura amb la temperatura interior per mantenir l’espai fresc perquè així el teu fidel amic estarà més tranquil. Vigila els riscos que comporta el fet que el teu gos tregui el cap per la finestreta si el vehicle està en marxa, doncs a més de ser perillós pot provocar l’aparició d’otitis i conjuntivitis en la teva mascota.

 

Documentació de la teva mascota en regla

Durant les vacances, de la mateixa manera que portes amb tu la teva cartilla sanitària, també has de fer el mateix amb la de la teva mascota. És important perquè aquí apareixen detallades i actualitzades les vacunes i desparasitacions al dia. No oblidis que en altres comunitats autònomes, fora de Catalunya, el teu animal de companyia ha d’estar obligatòriament vacunat contra la ràbia i la heptavalent o tetravalent.

Tens previst viatjar amb el teu animal de companyia a l’estranger? Si és així, tant si tens un gos com un gat, has de portar el seu passaport europeu, que li permetrà entrar i moure’s pels països de la Unió Europea durant les vostres vacances.

Tampoc oblidis que és obligat portar a la teva mascota degudament identificada, si ja és major de 3 mesos. També per raons de seguretat ja que és durant el període estival quan més casos de pèrdua i robatori es donen. Per al tu gos o gat suposa una garantia de seguretat a l’estar les seves dades vinculades a les teves com a propietari o propietària.

 

Protegeix a la teva mascota de la calor

Les altes temperatures d’aquests mesos també comporten riscos per a la teva mascota. L’has protegir per evitar que tingui un cop de calor, ja que les conseqüències poden ser molt greus i, en casos extrems, posar en perill la seva vida. Presta atenció a alguns símptomes com poden ser la pèrdua de consciència, el panteix excessiu, la boca seca o els signes de debilitat.

 

Algunes recomanacions

Et proposem alguns consells a seguir per tenir cura de la calor amb la teva mascota:

  • Proporcioneu llocs amb ombra i ventilats
  • Evita passejos durant les hores de més calor i caminades a l’asfalt calent perquè pot provocar-li cremades.
  • Assegura’t que estigui degudament hidratat
  • Presta atenció als seus hàbits alimentaris a l’estiu ja que solen menjar menys
  • Protegeix-lo dels paràsits. Les puces i paparres són més presents amb la calor i malalties tan serioses com la leishmaniosi tenen més prevalença durant aquesta època. En el nostre centre veterinari t’ajudem a prevenir aquestes infeccions parasitàries.

No baixis la guàrdia a l’estiu i proporciona una cura especial a la teva mascota. T’ho agrairà. A més, serà la garantia perquè pugueu gaudir plenament de les vacances evitant riscos innecessaris.

Al Dispensari Veterinari del Vallès t’ajudem perquè la teva mascota tingui tot a punt per a aquestes vacances amb la nostra Campanya d’Estiu. Sense imprevistos i amb tota la documentació en regla. T’oferim els nostres serveis veterinaris per tenir cura del teu fidel amic també a l’estiu. Visita’ns o contacta amb nosaltres aquí.

 

BON ESTIU!

Categoria/es: