Coneguem a fons: el dispensari veterinari de Barcelona

El Dispensari Veterinari del Vallès de Barcelona és troba ubicat al barri de les Tres Torres, al que gairebé és l’únic carrer comercial d’una tranquil·la zona residencial on molts dels veïns viuen amb la seva mascota. Just al davant hi ha el petit mercat de les Tres Torres, diversos comerços, bancs, farmàcia i d’altres establiments de serveis.

La Goretti Riba és l’ànima de la clínica veterinària, on va començar com a perruquera ara fa 14 anys al costat de la seva germana Mireia. Actualment, s’encarrega de l’atenció als clients, de la botiga i assisteix als veterinaris que hi treballen per torns: La Marta Peña i el Carles Vargas, que es tornen en diferents dies i horaris, i  l’especialista en teràpies naturals, la Sonsoles Pons, que passa consulta els dijous al matí. Treballen també al centre de Barcelona la Gemma Ruiz i l’Oriol Blanquer, perruquers canins i felins.

El local del Dispensari Veterinari a Barcelona és alegre i l’espai està molt ben aprofitat. A l’entrar, s’accedeix directament a la zona de botiga, on al mostrador us rep la Goretti, que us pren les dades i us fa passar a la petita sala d’espera. Des del passadís, de camí cap al consultori, es troba la sala de perruqueria a l’esquerra i el magatzem i quiròfan a la dreta.

Des d’espai de consulta, acolorit per les florides begònies de l’eixida on hi viuen també dues tortugues, s’accedeix al quiròfan perfectament equipat amb tota la monitorització necessària per realitzar les cirurgies més freqüents i la sala on es realitzen les radiografies amb el Rajos X digital. També hi ha una petita sala d’hospitalització. “Aquest és només un espai provisional per estar-s’hi una estona, perquè si cal ingrés portem l’animal al nostre l’hospital de Rubí on hi ha veterinaris les 24 h ”, explica la veterinària Marta Peña. “El tractaments més habituals aquí son vacunacions, revisions, neteges de boca, problemes dermatològics o tallar ungles. Al quiròfan acostumem a fer aquelles intervencions que sabem que no necessiten de un ingrés postoperatori, com esterilitzacions, extraccions de nòduls... ja que en aquells casos més greus els portem directament a l’hospital de Rubí i els operem allà“.

L’equip de professionals que treballen al centre s’ho tenen tot organitzat. “Normalment la Goretti atén els clients, ens passa la fitxa i nosaltres realitzem les visites mèdiques, però tots col·laborem en el que calgui”, comenta la Marta. “Si necessitem ajuda la Goretti és la nostra auxiliar i, en un moment donat, si cal que nosaltres donem un cop de mà a la botiga també ho fem. Intentem que les visites siguin concertades en la mesura del possible, però si hi ha alguna urgència o algú que no té hora també se l’atén, excepte en el cas de la perruqueria per a la qual sí que cal demanar hora de visita”.

La Goretti, que viu a Banyoles amb la seva família i tres gossos, està encantada amb la seva feina i no se li fa pesat anar i venir cada dia a Barcelona. “M’agrada molt el tracte amb la gent i amb els animals, sobretot poder cuidar-los i ajudar-los quan estan malalts”. Aquí els clients i les seves mascotes ja la coneixen i la saluden efusivament quan entren. “A alguns els atenc des que vaig entrar a treballar i s’ha anat creant una amistat. I quan faig el servei a domicili, els animals em reben encantats de tornar a veurem, fet que tranquil·litza molt els seus amos perquè saben que venen contents al Dispensari Veterinari. I és que en aquest barri la gent s’estima molt les seves mascotes!”.

 

Etiquetes: