Coneguem a fons el Dispensari de Cerdanyola

Al bell mig del districte de Serraparera, un barri majoritàriament residencial amb una petita zona de concentració urbana, trobem el Dispensari Veterinari de Cerdanyola, situat just davant de l’ambulatori, en un tranquil racó de la Plaça Castanyer, a l’ombra dels arbres que vesteixen l’entorn. La plaça, que els divendres està força animada per la proximitat del mercat, és també lloc de trobada habitual de les petites mascotes de la rodalia que, en passar per davant de la porta, saluden efusivament el nostre personal.

I, tant si al mostrador hi ha la veterinària, la Meritxell Soldevila, la Pepi, encarregada habitual del centre, o la Marta, la seva substituta ara que la Pepi està de baixa per maternitat, sempre hi ha un gran somriure i una festeta per a cada animal.

I és que el Dispensari és un dels establiments més coneguts del barri. La Meritxell hi treballa des de fa gairebé 15 anys, després d’haver estat a les clíniques de Rubí 2, Rubí 1 i Barberà. Amb la Pepi fan un bon equip. “Entre les dues portem la botiga, ella es dedica també a la perruqueria i jo a les consultes”. La Marta, que habitualment fa suplències als centres del Dispensari és qui s’encarrega ara de la botiga i, fins que s’incorpori la Pepi, la perruqueria l’atenen entre la Maribel Arcos i l’Ester López.

Les necessitats veterinàries cobertes

La clientela està constituïda bàsicament per gossos petits i gats, la majoria dels quals veïns del barri, als que el Dispensari Veterinari cobreix totes les necessitats. Una consulta molt lluminosa i un quiròfan ben equipat permeten a la Meritxell atendre ambulatòriament els animals i realitzar tota mena d’intervencions, ja que compten amb el material necessari: ecògraf per diagnosticar i fer seguiment de les gestacions, equip de gasos per a anestèsia inhalatòria per a petits animals, microscopi, sala i aparell de raigs x, i equip esterilitzador de material.

Fem moltes operacions”, comenta la Meritxell, especialista en cirurgia veterinària. “Comptem amb una sala de reanimació amb gàbies per estar-se si els hem de posar suero i on els tenim controlats després de la intervenció”. El local inclou també un despatx, on la Meritxell passa els historials i on a vegades hi descansen les dues gosses de la Marta, la Weed i la Duna, que l’acompanyen durant la seva jornada laboral.

A Cerdanyola, atenem també al demanda de servei a domicili, ja sigui de lliurament de pinso o d’atenció veterinària. La Meritxell té pacients fixes als quals va a vacunar cada any, molts dels quals són gats. “Em comenten que se senten més relaxats si els vacuno a casa, en el seu entorn habitual”.

Alimentació d’alta qualitat

A l’espai de la botiga hi trobem un gran assortiment de productes on no hi falta de res per a les mascotes. “Els venem l’aliment per als animals, la medicació, les pipetes, els accessoris i llitets, les joguines i les llaminadures: tot el que necessiten”, explica la Marta.

Sovint els clients demanen orientació sobre la millor dieta per al seu animal. La Meritxell els aconsella directament a la consulta i busca el que millor s’adapti a les seves característiques. “Nosaltres treballem sempre amb pinsos de qualitat alta, tots són molt bons. No obstant això, a l’hora d’escollir intervenen diversos factors: la raça; el sexe; el tipus de pèl; l’etapa de creixement en què es troben: si son cadells, animals adults o sènior; i les seves condicions físiques: si estan esterilitzats, si són obesos o si necessiten menjar sense gluten, per exemple”.

Una de les gammes més sol·licitades darrerament és la natural. “Ara hi ha molta gent sensibilitzada amb l’alimentació i per això cada cop més tenim pinsos ecològics, sense additius ni conservants”. A més, per als gats, tenim una gran varietat de llaunes de pinso tou. “Nosaltres el recomanem especialment”, explica la Meritxell, “ja que la llauna els aporta un suplement extra d’aigua

Moda canina

Un dels productes que més es ven a la botiga, sobretot ara que ha començat el fred, són els vestits per a gossos petits. “Els de les talles 34-40 són els que més sortida tenen”, comenta la Marta, “són bàsicament gossos de raça Chihuahua, Bichón maltés i Yorkshire, que són els més fredolics”.

Cada temporada de tardor-hivern encarreguen una nodrida selecció amb l’últim crit en moda canina que causa furor entre els gossets del barri. Per testar-la l’emproven primer a les seves models, i la Weed, la Duna i l’Enani es mostren encantades de fer “postureo” amb la nova col·lecció.

D’altra banda, cal mencionar que a la perruqueria fem meravelles amb el pelatge dels Bichón maltès i els Yorkshire, i els seus propietaris ja frisen per veure’ls ben guarnits aquest Nadal. “A la botiga tenim també un bon assortiment d’adorns per al pèl. I surten tots radiants amb un llacet o una cueta.”, explica la Marta.

Accessoris i joguines

Els rascadors per a gats i les pilotes per als gossets són les joguines estrella que es regalaran aquestes festes. També els llitets, els transportins i tot l’assortiment d’accessoris per sortir o anar de viatge amb les mascotes, com un peculiar paraigües. Però això us ho explicarem en el post especial que estem preparant sobre regals de Nadal. No us el perdeu!