Coneguem a fons el Dispensari de Barberà

Eficàcia, organització i un entusiasta equip de preparades professionals que adoren els animals, caracteritzen el saber fer del Dispensari Veterinari de Barberà del Vallès. El centre, que recentment ha estat repintat i reorganitzat, està preparat per atendre qualsevol necessitat veterinària, a més de comptar amb perruqueria i botiga d’accessoris per a mascotes.

El motor de tot l’engranatge intern és la Mari Cruz Aguilera, la Mari, que distribueix i organitza la tasca de les tres veterinàries Cristina Garcia, Ilaria Zanoni i Patrícia Pujol i de la perruquera, la Cati Giménez, mentre ella mateixa s’encarrega també de la botiga i atenció als clients.

Situat just a la frontera amb Badia del Vallès, el dispensari de Barberà atén pacients d’ambdues poblacions de dilluns a divendres durant tot el dia i els dissabtes al matí. Els gats i gossos són els seus clients més habituals, i entre aquests darrers, i per aquest ordre, els Yorkshires, Maltesos, American stanford i Bulldog francès. “També atenem algun conill”, explica la Mari, “els vacunem i els fem seguiment o tallem les ungles i les dents”.

La Mari és la primera persona a qui coneixen els animals i aviat se’ls fa seus. Ella procura que se sentin tranquils i segurs i que no els espanti el fet de venir a visitar-se. Els parla tendrament, els dóna una llaminadura… També s’encarrega de tenir al dia totes les fitxes, concertar les visites i de la venda de productes. “A la botiga hi tenim tota classe d’accessoris, joguines i pinsos de gamma alta, tant estàndards com per a dietes, i també un bon assortiment de menjar per a ocells, rosegadors i peixos, espècies que abunden força en aquest barri”.

Just davant del mostrador hi ha la petita sala on, mentre esperen el seu torn, els clients fan petar la xerrada amb la Mari. “És que alguns gairebé formen part del Dispensari. Són gent esplèndida, molt humana amb la qual hem arribat a tenir una bona amistat. I les seves mascotes son encantadores, a vegades fins i tot te’ls trobes pel carrer, els crides i et reconeixen i saluden efusivament”

A l’esquerra de la porta principal hi trobem la perruqueria, territori de la Cati, coneguda per tothom ja que treballa al Dispensari des de la seva inauguració fa 24 anys. Primera encarregada de la botiga, aviat va passar a dedicar-se a la perruqueria on ara realitza tot tipus de serveis d’higiene veterinària cada dia de la setmana matins i tardes, a hores convingudes principalment.

Si ens endinsem cap al fons accedim a la sala de consultes, on per torns rigorosament organitzats les tres veterinàries visiten els seus pacients. A més, cadascuna d’elles té la seva pròpia parcel·la d’actuació. La Cristina és la responsable de cirurgies, la Ilaria d’ecografies i la Patrícia de medicina interna. “Cadascuna té els seus dies i els seus horaris”, comenta la Mari. “Dilluns, dimecres, divendres i dissabte al matí de 10 a 13 la Cristina, dilluns dimecres i divendres a la tarda de 5 a 8 la Patrícia i dimarts i dijous tot el dia la Ilària”.

A la sala de consultes atenem sempre els nostres pacients”, explica la Patrícia. “Està equipada per a qualsevol necessitat i comptem també amb ecògraf, aparell de rajos X i parets emplomades per evitar radiacions”. Amb les ecografies, responsabilitat de la Ilaria, podem diagnosticar des d’una gestació a tumors, podem fer extraccions de mostres, cistocentesis o extraccions d’orina, i diagnosticar patologies com infeccions de matriu que són les que més urgència tenen.

Des de la mateixa sala s’accedeix al quiròfan, on la Cristina s’encarrega de les intervencions, que compta amb equip de gasos per a anestèsia inhalatòria, pulsòmetre, microscopi per a citologies i l’aparell per neteges bucals per a les quals cal també anestèsia. “En definitiva, aquí s’atén qualsevol tipus de necessitat veterinària”, conclou la Mari “els nostres clients ho saben i venen ben tranquils perquè estan en bones mans”.

Etiquetes: