Com introduir un segon gat a casa

Introduir a casa un company per al vostre gat no és tasca fàcil. Els gats són molt gelosos del seu territori i difícilment acullen mansament al nou inquilí. La veterinària del Dispensari, Meritxell Soldevila us explica en aquest post com ho heu de fer.

Fa uns mesos la Meritxell va adoptar un gat europeu, la Suqui, que hauria de conviure amb el seu antic gat, el Panxo, un creuat de persa, fins aleshores el rei de la casa. Van ser necessàries unes setmanes perquè tots dos s’habituessin a la nova situació. La Suqui va estar tres dies amagada darrera el sofà, però ara la situació s’ha normalitzat i ambdúes mascotes conviuen de manera harmònica.

Hi ha dues maneres de superar-ho”, explica la Meritxell. “La teoria més acadèmica diu que el millor és que els dos animals es vagin coneixent de manera gradual. Se’ls assigna una habitació a cadascun i cada dia se’ls deixa una estona junts: que es vegin, s’acostin, s’olorin… cada dia una estona més llarga, i durant una setmana o deu dies”.

L’experiència de la Meritxell, però, ha estat diferent. “Jo des del primer dia ja els vaig deixar els dos junts i, malgrat que en principi no es feigen gens de cas, poc a poc s’han anat acostant l’un a l’altre. A vegades es fan alguna bufada i si l’enfrontament puja de to els fem un crit. No s’estimen massa, però hem aconseguit una situació d’equilibri”.

Pel que fa al menjar primer s’alimenta el gat més veterà, el que porta més temps a casa. El Panxo i la Suqui comparteixen la menjadora amb el pinso, l’aigua, el llit i el rascador, però tenen la seva pròpia gatera. “Fins i tot aconsellen que si hi ha dos gats hi hagi tres gateres i ells mateixos se les intercanvien”, explica la Meritxell.

Una ajuda amb feromones

Finalment, una bona opció per crear un clima d’enteniment entre els dos animals són les feromones. Feliway Friends és un producte a base de feromones similars a les de l’apaivagament felí que produeix la mare després del part durant la lactància. Quan els gats la detecten els proporciona un efecte calmant amb el company que poden reconèixer al llarg de tota la seva vida. “Aquí al Dispensari l’aconsellem sempre, ja que ajuda a evitar les baralles i fa que es tranquilitzin”, afirma la veterinària.

Categoria/es: