Teràpia neural per tractar l’artrosi

Tractem en aquest post el cas d’una gossa amb una greu artrosi a la columna vertebral, que ha experimentat una gran millora gràcies a l’aplicació de la teràpia neural.

Antecedents i diagnòstic

La Wendy és una mastina que es va presentar sense poder caminar, per paràlisi del terç posterior. Li vam fer unes radiografies i vam veure que tota la seva columna vertebral estava afectada per una gran artrosi entre les vèrtebres. Se li va donar algun antiinflamatori però no acabava de millorar.

Tractament

Per això, coneixedors que la teràpia neural funciona molt bé amb persones en situacions similars, vam decidir aplicar-li. Així, li hem injectat procainamida diluïda a l’1 % a diferents punts on hem pensat que li podria ajudar: als ganglis sacres, als ganglis celíacs i també a la cicatriu de la piometra.

La Wendy ja porta tres sessions de teràpia neural amb condroprotectors, a vegades juntament amb antiinflamatoris.

Resultat

Ara la gossa ja pot recolzar bé les cames i camina. Encara té certa incoordinació, però ha millorat molt la seva qualitat de vida.

Aquests casos demostren que hi ha altres sortides per actuar en aquelles situacions en què la medicina convencional no acaba de funcionar.