Casos: Medicina alternativa per tractar malalties degeneratives

Us presentem en aquest post un exemple d’aplicació de tractaments amb acupuntura i teràpia neural per a determinades patologies de caire degeneratiu. És el cas de l’Olívia, una gosseta de dos anys que pateix una malaltia neurològica.

Antecedents i diagnòstic

L’Olívia és una gosseta de dos anys amb una malaltia neurològica degenerativa. Gairebé no s’aguanta dreta, rellisca i està molt flàcida. Fins ara hem provat amb ella tota mena de tractaments de medicina veterinària convencional, sense bons resultats. Per això hem decidit d’intentar-ho amb tècniques de medicina alternativa com l’homeopatia, l’acupuntura i la teràpia neural.

Tractament

Li hem aplicat acupuntura per intentar estimular el sistema neurològic i també estem provant amb la teràpia neural per activar el sistema neurovegetatiu, de manera que es pugui auto eco organitzar. De moment només hem fet dues sessions, però ja hem notat un petit canvi.

També li hem donat unes píndoles d’homeopatia elaborades amb Hipericum, una planta molt utilitzada en complexos medicinals, per activar el sistema neurològic. I hem arrodonit el tractament amb un complement d’oligoelements perquè creiem que li calia més energia.

Resultat

L’Olívia està més contenta, té ganes de caminar, de jugar i se la veu molt més activa, tot i que encara té tota la incoordinació. “No sabem si arribarem a curar o no la seva malaltia”, senyala la veterinària Sonsoles Pons, “però el que segur que estem aconseguint amb aquest tipus de medicina és millorar la seva qualitat de vida”.