Casos: Llimat del bec i ungles en tortugues

Presentació

Us presentem el cas d’aquesta tortuga que vam atendre al servei d’animals exòtics del Dispensari veterinari del Vallès. La van portar perquè feia uns dies que no menjava.

Diagnòstic

La doctora Jennifer Muñoz, especialista en exòtics del Dispensari es va adonar que tenia el bec sobrecrescut, raó per la qual la tortuga no podia menjar. Aquesta patologia pot ser deguda a un problema metabòlic, un defecte congènit que fa que el ben no creixi correctament.

També es pot produir per algun dèficit de manteniment, com la falta de llum, deshidratació. Això és força habitual perquè, si no coneixem prou aquests animals, pot ser que no siguem conscients que necessiten beure aigua. El sobrecreixement del bec també és molt freqüent en lloros.

Tractament

Se li va fer un llimat de bec i se li va donar forma un altre cop i vam aprofitar la visita per llimar-li també les ungles.

A continuació es va realitzar un estudi per determinar les causes d’aquesta patologia. En aquest cas, es va comprovar que la tortuga feia temps que no s’hidratava. Per tant, amb una hidratació correcta a partir d’ara, la disfunció quedarà definitivament solucionada.

Atenció de tortugues al Dispensari Veterinari

Al Dispensari Veterinari del Vallès oferim servei de medicina preventiva i primeres atencions a tota mena de petits rèptils com les tortugues. Des d’aquí recomanem dur a terme una primera visita sempre que comencem a conviure amb una mascota, ja que us podem aconsellar sobre la cura i alimentació que li heu de donar segons cada espècie.

Categoria/es: