Casos: Enterotomia al Killer

Els veterinaris del Dispensari van practicar una enterotomia al Killer, un jove Pitbull que s'havia empassat un pinyol d'alvocat per evitar una perforació de l'intestí.

Presentació

El Killer és un jove Pitbull de dos anys client del Dispensari Veterinari del Vallès, És molt juganer i s’ho emporta tot a la boca. En un dels seus jocs es va menjar el pinyol d’un alvocat. Va començar a perdre la gana, no menjava. Al cap d’uns dies, va començar a vomitar tot el que es posava a la boca, fins i tot l’aigua. Els propietaris van decidir portar-lo al veterinari.

Diagnosi

A la clínica de Rubí se li va fer una palpació abdominal i se li va notar la possible presència d’un cos estrany a l’intestí. Se li va fer una radiografia i es va identificar un cos obstructiu rodó, podia ser una pilota, una joguina, un pinyol o qualsevol altre objecte. Es va informar als propietaris que calia entrar a quiròfan perquè hi havia risc de perforació de l’intestí.

Tractament i resultat

Els propietaris van confiar en nosaltres i li vam practicar una enterotomia o intervenció intestinal. Els nostres veterinaris cirurgians li van extreure aquest cos estrany que va resultar ser un pinyol d’alvocat. Ara el nostre amic es troba força millor i ja torna a ser el Killer de sempre.

Categoria/es: