Casos: Cirurgia veterinària

La ingesta de tota mena d'objectes és força habitual en les mascotes, gossos i gats. Si aquests són grossos i l'animal no els pot explusar, cal extreure'ls amb cirurgia veterinària. Aquest és el cas del Sam, un gat que es va empassar un tros de corda.

Presentació

cirurgia veterinàriaEl Sam, aquest gatet client del Dispensari Veterinari, va venir d’urgències un cap de setmana. Vomitava tot el que ingeria: aigua i menjar.

Diagnosi

A l’hospital veterinari la veterinària Meritxell Soldevila li va fer un seguit de radiografies a les quals es visualitzava molt de gas a la sortida de l’estómac. A més, a la imatge del ventre dorsal fins i tot es veia una zona allargada amb gas.

El Dr. Quim Menzinger també li va fer una ecografia on es veia una zona amb molt de gas. Ambdós veterinaris van coincidir en diagnosticar l’existència d’un cos estrany a l’intestí que requeria una intervenció urgent per a extreure-li.

Tractament

El Quim i la Meritxell el van operar i li van extreure el cos estrany, que va resultar ser un tros de corda, possiblement de la caputxa d’una dessuadora.

El Sam va estar 24 hores ingressat i, en vista de la seva bona recuperació, va poder marxar cap a casa. La imatge de dalt és del dia que va venir a treure’s els punts. El gat es troba perfectament, menja bé i està la mar de content.

Categoria/es: 
Etiquetes: