Canvis a la llei sobre races perilloses

El govern té previst modificar la llei 50/99 que regula la normativa sobre els gossos potencialment perillosos (PPP). Amb aquest canvi es pretén eliminar la llista per races qualificades com a perilloses per centrar-se en el comportament de cada exemplar.

Aquesta és una antiga reclamació dels defensors dels drets dels animals, que la consideraven injusta pels gossos d’aquestes races. Així mateix, des de la Asociación Española de Veterinarios Municipales (AVEM) consideren que la norma està totalment desactualitzada.
“Feia molt temps que es demanava”, comenta la Soraya Beuk, etòloga col·laboradora del Dispensari Veterinari. “Sobretot per part de moltes entitats com universitats de veterinària que donen molts arguments en contra de la llei que hi havia fins ara. El comportament d’un animal no es defineix per la raça sinó que té un factor ambiental crucial”.
El mateix opina la veterinària Sonsoles Pons. “No era gaire just distingir les races perilloses per mida, morfologia o genètica, és molt millor que es diagnostiqui l’agressivitat per caràcter. Hi estem totalment d’acord, és una bona notícia”.
La nova llei que s’està preparant, el borrador de la qual ja està en tràmit, homogeneïtzarà també les 17 normatives autonòmiques. La norma inclourà un Sistema de Registre de Protecció Animal del qual formaran part diferents sistemes d’identificació i establirà un mecanisme de validació de comportament per a cada exemplar.

 

Categoria/es: