Cadells: Un nou amic a casa

Per Marta Valldeperas

Quan arriba un cadellet de gos a casa, és motiu de gran alegria per a tots, i sobretot per als nens, ja quals els encanta tenir un nou company amb qui jugar, a qui cuidar, donar menjar, raspallar o passejar. En aquest post la Dra. Marta Valldeperas us dona unes primeres pautes per a que ho feu de la manera més adequada.

El primer que hem de fer és ensenyar-li quines són les seves coses, principalment l´aigua, el menjar, el llitet i les joguines. També haurà d'aprendre on ha de fer les seves necessitats quan encara és petit i no pot sortir al carrer.

Crearem una “zona neta” on posarem el menjar i l´aigua i el llitet. Per l'alimentació hem d'escollir el pinso de cadell i li posarem tres cops al dia. Li deixarem uns 20 o 30 minuts i després li traurem. L´aigua l´ha de tenir sempre posada.

Amb uns horaris de menjar estrictes és més fàcil que després tingui ganes d´orinar i defecar de seguida i que aprengui a fer les seves necessitats més fàcilment, primer a l'empapador i després al carrer quan ja surti a passejar.

El llitet és important que li posem ja des del primer moment on realment volguem que dormi. La norma de deixar-lo pujar al sofà o no l'hem de seguir tots els membres de la familia per igual.

Ensenyar-lo a fer les necessitats

Haurem d´escollir també una zona on pugui fer les seves necessitats, que al principi ha de ser molt àmplia i plena d´empapadors. A mesura que ho vagi aprenent, anirem reduïnt la zona traient empapadors.

Aquest espai ha d´estar separat de la zona a on hi té el menjar, l'aigua i el llitet, ja que sinò podrien haver problemes de comportament com ara pipis i caques fora de lloc…

Visita al veterinari

És important que durant aquests primers dies el portem al veterinari per asegurar-nos de que es troba en un bon estat de salut. Al veterinari el pesarem i li farem una exploració general per comprovar que no hi ha cap anomalia.

Uss explicarem quines vacunes necesita segons l´edat i si ja en porta o no. També us parlarem d´altres qüestions com la importància de la desparasitació, tant interna com externa, quan podrá sortir al carrer, si ja es pot banyar o quan ho podrà fer, com s´ha de raspatllar i amb quin raspall, quin pinso és el més adeqüat…

Estarem encantats d´ajudar-vos!

Categoria/es: