Acupuntura i homeopatia per a mascotes per combatre el fred

Per Sonsoles Pons, Dispensari Veterinari del Vallès

Els nostres animals de companyia, vulnerables com nosaltres a la meteorologia, poden patir algunes conseqüències amb la baixada de temperatures. Des d’aquest post, us donem alguns consells per a administrar acupuntura i homeopatia per a mascotes per combatre el fred.

 1. Observeu la vostra mascota
  En primer lloc cal  que conegueu bé la vostra mascota i observeu si és fredolic o no. Podeu fer una prova deixant al vespre unes mantes a la caseta o al lloc on dorm.  Si l’endemà al mati l’animal és a dins embolicat amb les mantes, amb tota probabilitat és fredolic ja que, en cas contrari, trobarem les flassades a  fora o apartades del seu llit.
 2. Abrigueu la vostra mascota
  Si heu descobert que el vostre gos o gat és propens a passar fred, cal que l’abrigueu quan surti al carrer. No dubteu a posar-li un jersei o una manteta pel damunt, a molts animals els agrada i se senten més a gust.
  A vegades els fred els produeix lesions als coixinets plantars i palmars. Si aneu a la neu poseu-los sabatetes perquè no se’ls refredin els peus. A més, hi ha diferents productes homeopàtics veterinaris per aplicar diàriament a la vostra mascota i fer més resistents aquets coixinets.
  La pluja en dies de fred tampoc els fa cap bé, així que si l’heu de treure és molt adequat cobrir-lo amb un impermeable.
 3. Reforceu el sistema immunitari de la vostra mascota
  Per tal que l’animal gaudeixi de bona salut i tingui defenses suficients per no emmalaltir serà fonamental una acció preventiva. En aquesta fase l’acupuntura i l’homeopatia ens ofereixen moltes maneres i molt senzilles de reforçar el sistema immunitari de les vostres mascotes. En la vostra visita al veterinari valorem cada cas i busquem el tractament més adient per incrementar les defenses de cada animal.
 4. En cas de refredat, consulteu-nos possibles tractaments!
  Si el vostre animal de companyia ha emmalaltit per un cop d’aire o a causa del fred, l’acupuntura i l’homeopatia us poden ajudar a guarir-lo ràpidament i innòcua.
  Si el veieu més apàtic i  tranquil, amb poca gana i li puja la temperatura, hi ha molts productes homeopàtics que els poden ajudar com l’Aconitum, la Bella dona, l’Equinàcea, el Propolis plantes homeopàtiques que de segur que els ajudaran a millorar, sempre sota una supervisió veterinària.
  Sempre cal anar al veterinari quan abans millor, perquè correm el risc que el refredat vagi al pulmó i se li compliqui. En aquesta visita se li podria posar alguna agulla d’acupuntura per treure el calor del cos (febre) i pujar la wei qi, és a dir, l’energia que li dóna les defenses.
  Els animals grans amb artrosi són els que habitualment més es ressenten del fred. A aquests sí que se’ls pot ajudar molt amb acupuntura i homeopatia, ja que moltes vegades no toleren bé els antiinflamatoris al·lopàtics.

I, sobretot, per a qualsevol dubte sobre acupuntura i homeopatia per a mascotes per combatre el fred, consulteu a les nostres clíniques!