5 destinacions petfriendly de muntanya

La tardor i la primavera són ideals per a una escapada de cap de setmana a la muntanya amb la teva mascota. Podeu gaudir de l’aire lliure, fer esport i vida saludable sense passar calor, recórrer els llocs més bonics del nostre entorn, passar uns dies junts.

Cada dia hi ha més establiments petfriendly –allotjaments i restaurants- que us ofereixen les millors atencions. En aquest post us proposem 5 sortides de muntanya on hi trobareu accessibilitat i serveis per al vostre animal de companyia.

1. Parc natural del Montseny

Amb una extensió de 31.063,90 distribuïdes entre les comarques d’Osona, la Selva i el Vallès Oriental, el Montseny va ser declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO. El parc natural ofereix infinitud l’espais per a passejar, fer esport i aprendre sobre l’ecologia, la natura i les activitats que s’hi desenvolupen. 

Allotjaments petfriendly al Montseny

Restaurants petfriendly al Montseny

Itineraris

Observacions: cal portar el gos lligat a les zones de pastura.

2. Muntanyes de Prades i el Montsant

Les muntanyes de Prades ofereixen paisatges molt diversos com valls amb frondosa vegetació, cims rocosos, penya-segats… Hi trobem zones de gran bellesa i camins i caminets que ens duran a descobrir racons amagats de la nostra geografia i que segur faran les delícies de la vostra mascota.

Allotjaments petfriendly a Prades i al Montsant

Restaurants petfriendly a Prades i al Montsant

Itineraris 

Ruta dels refugis de la Costa Daurada

La Ruta dels Refugis és una ruta que recorre les muntanyes més emblemàtiques de la Costa Daurada, unint el Parc Natural de la Serra de Montsant (Priorat) amb les Muntanyes de Prades (Baix Camp), plenes de sorprenents indrets que ens transmeten tranquil·litat i harmonia. La ruta, dividida en quatre etapes consecutives, ofereix diferents versions segons la conveniència del visitant, malgrat que en podem fer només diferents seccions.

3. Val d’Aran

La Val d’Aran és preciós en qualsevol època de l’any. Ben a prop de qualsevol nucli urbà podem gaudir de tot un espectacle de la natura i la fauna que omple de sons els boscos, de l’olor de terra mullada o del soroll del caminar sobre les fulles.

Allotjaments petfriendly a la Val d’Aran

Restaurants petfriendly a la Val d’Aran

Itineraris

Us proposem descobrir 5 itineraris per boscos aranesos amb multitud de senders per entre els quals hi discorren rius, podreu admirar cascades i gaudir de la gran riquesa i diversitat vegetal. Boscos de pins, roures i avets centenaris, fagedes, on trobareu àrees de pícnic ben dotades on aturar-vos a descansar, ermites, antigues bordes, safareigs i altres elements de patrimoni curosament conservats.
Informeu-vos a: Visitvaldaran

4. La Cerdanya

La vegetació i els espais naturals són la principal riquesa d’aquesta comarca marcada pel curs del riu Segre. El ventall de propostes és molt ampli: seguir la Ruta dels Segadors al Parc del Cadí-Moixeró, fer alguna excursió a les fonts de Basses de Pallaret i la Vall a Bolvir, pujar al Coll de Pal o a la Tossa d’Alp, o endinsar-se pel camí de Sant Marc i el dels Enamorats a Puigcerdà.

Allotjaments petfriendly a la Cerdanya

Restaurants petfriendly a la Cerdanya

Activitats

Una escapada per a gaudir d’esport i muntanya amb el teu gos a La Cerdanya. Pots escollir entre tres modalitats sobre terra -el canicròs, el bikejoring i el patinet- i una sobre neu -l’esquijòring-. Més enllà de la pràctica amateur d’aquestes disciplines, sota l’empara de les federacions d’esports d’hivern, s’impulsen diferents competicions i campionats de l’esport amb gossos.
Informeu-vos a: Gaudir de la muntanya amb el teu millor amic 

5. Els Ports

El Parc Natural dels Ports és una bona elecció per descobrir un espai natural, reserva de la Biosfera i refugi d’una flora i fauna molt diversa. Pots caminar amb el gos per llocs encara verges, entre boscos de pins i alzines o de faigs; passejar per camins envoltats d’oliveres, amb el perfum de romanís i farigoles; o observar imponents parets de roca i coves.

Allotjaments petfriendly als Ports

Activitats

Camins i rutes com La Via Verda, apta per a tota la família, també és bona opció per fer plegats, al ritme que més us convingui, sense presses, relaxadament. En aquest cas és recomanable que vagin lligats donat que es poden creuar amb ciclistes, passar ponts on es podrien espantar, etc. I hi ha altres recorreguts, menys transitats, on podeu ser una mica més flexibles, recordant sempre vigilar la vostra mascota i no perdre-la de vista perquè es pot trobar altres animals domèstics o salvatges en qualsevol moment.

Informeu-vos a: Viatja amb peluts