5 Consells de perruqueria canina davant l’arribada de l’estiu

L’estiu és una de les èpoques en que heu de tenir més cura del pelatge de la vostra mascota. Al passar més temps a l’aire lliure, és més fàcil que aquesta s’embruti, que tingui més contacte amb gèrmens nocius, que agafi paràsits externs o que perdi més pèl del normal quedant així més desprotegit davant l’exposició solar. En aquest post que hem elaborat amb l’ajuda de la nostra experta perruquera canina, Esther López, us donem 5 consells per proporcionar-li la millor atenció i aconseguir que se sentin nets, còmodes i frescos.

  1. Mantingueu sempre una bona higiene

Perruqueria 1El pèl funciona com un aïllant tèrmic que alenteix l’acció de el calor. Per això cal que mantingueu el pelatge de la vostra mascota net i raspallat. Els nusos impedeixen que el pèl estigui ventilat i fan que, en conseqüència, tingui més calor. Us aconsellem una raspallada diària amb una carda o manyopla adequada al tipus de pèl de cada raça.

Si el gos s’ha embrutat o ha agafat paràsits, cal banyar-lo o desparasitar-lo quan abans millor, ja que si deixeu passar massa temps la sessió de neteja és més llarga i complicada i hi ha el perill que no quedi prou net. I si no ho podeu fer sols, recordeu que a la perruqueria canina som, sobretot, especialistes en higiene i us podem aconsellar sobre el que més li convé a la vostra mascota: raspalls, xampús, etc.

  1. Elimineu les capes de pèl mort

Perruqueria 2Durant la primavera i l’estiu, amb els canvis sobtats de temperatura, la muda és força habitual, especialment en algunes races, i el pèl mort també forma una barrera protectora que impedeix expulsar el calor. Us aconsellem que, en gossos de pèl llarg (pastor alemany, pastor belga, husky...), ajudeu a eliminar-lo amb l’ajuda d’una una carda, primer a contrapèl i després en la direcció del pèl.

En els de pèl curt (bóxer o bulldog) ho podeu fer amb una manyopla de plàstic o de goma amb una raspallada durant el bany a favor del cabell i una altra al assecar-lo. Encara que no ho sembli aquests gossos també perden molt pèl i és més gruixut, d’un tipus que es clava com agulles.

En algunes races de pèl dur com l’Schnauzer nan, e Teckel o el Westie a la perruqueria els podem treure el pèl mort amb la tècnica de l’stripping consistent en tibar el pèl manualment o amb una ganiveta especial per tal que després els neixi més fort.

Si la caiguda és excessiva, els podeu ajudar també administrant-los un suplement vitamínic i utilitzant un xampú especial.

  1. Talleu amb moderació

Perruqueria 3En èpoques de muda, és preferible no tallar-los massa el cabell ja que aquest està més debilitat. A més, no totes les races necessiten que se’ls talli el pèl, encara que ens sembli que així estaran més frescos i no els caurà tant. Per una banda, hi ha gossos molt sensibles, sobretot els de raça clara i si se’ls talla el pèl molt curt queda exposada la pell al sol i podrien cremar-se o patir erupcions cutànies. Per a ells el pèl és també una protecció.

D’altra banda, en el cas d’alguns gossos de pèl llarg (pastor alemany, pastor belga, husky...) el pelatge funciona com a aïllant tèrmic, i per tant rapant-los només aconseguirem que tinguin més calor.

A més, cal recordar que tallar durant l’època de la muda és contraproduent, ja que el pèl es pot debilitar encara més, fer-se més fi i caure més o ser més propens a formar nusos.

  1. Utilitzeu protecció solar

0c44b8d5-b27f-46cb-81a2-6194f6f0d9e9Si hi ha una onada de calor i els vostres gossos estan exposats sovint a la radiació del sol i són de raça clara o de pèl molt curt s’aconsella posar-los cremes de protecció solar –a les nostres botigues en trobareu de veterinàries- abans de treure’l a passejar. Unteu-li a les parts més sensibles com poden ser el pont nassal o l’interior del pavelló auricular.

  1. Compte amb les espigues

Aneu en compte a l’estiu si sortiu al camp, ja que el blat està séc i sovint les espigues s’enganxen i enreden en el pèl de l’animal i poden arribar a penetrar-hi a dins, per sota de la pell. Un cop a casa, després de la sortida, feu-los una bona raspallada i una exploració completa amb especial atenció a les potes i peus, enmig dels dits, a les aixelles, a l’exterior i l’interior de les orelles i als orificis nasals. Amb aquesta revisió rutinària podreu detectar a temps la majoria d’espigues, abans que hagin aconseguit penetrar, i treure-les fàcilment amb l’ajuda d’unes pinces

Si l’espiga ja és a dins, encara que us sembli que només de manera superficial, el millor és que ens porteu el gos i li trauran els nostres veterinaris. Si es dóna el cas, porteu-lo quan abans millor, ja que si l’extraiem a temps evitarem complicacions innecessàries.